Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
29 Postów
Lidka W
(lotka)
Wiking
powiem tak:
mój szwagier był tu ok miesiąca przyszły bramki do PL, napisał odwołanie (teraz nie jestem w stanie powiedzieć czym to uzasadnił), ale uznali mu i nie zapłacił tych bramek
co do mnie, to france przychodzą w miarę regularnie, ale .....
jak przyjdzie ponaglenie do zapłaty z odsetkami to z racji, że jestem tutaj i nie odbieram tego regularnie, to nigdy nie płacę tych odsetek, zawsze płacę kwotę główną i nigdy nie przysłali, że mam nieuregulowane odsetki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Grzegorz Kulig
(Gregors77)
Wiking
Witajcie
Ja mam autopaska i jeździłem do kristiandsand po drodze jest taka fajna bramka oczywiście mając autopasa olewałem ją nie zwracając uwagi czy zalicza czy nie aż przyszło wezwanie do zapłaty z odsetkami. Czekali 3 miesiące by przysłać pierwsze. Wysłałem do nich maila ,że mam autopas i ,że mają błąd. Odpisali ,że mam kontaktować się z innym regionem. Ja ,że oni wystawili mandat i ,że mam opłacone więć niech oni zadzwonią czy mam. Trwało to ok następnych 3 miesiące dostałem następne odsetki z nowej kary i większe ze starej. Na końcu okazało się ,że mam autopasa tylko na mój region (tak wytłumaczyli) nie pomogły tłumaczenia ,że gosc na Statoil dwa razy powtarzał ,że moge używać w całej Norwegii. Teraz poprostu przy tej jednej się zatrzymuje i biore bilecik do opłaty(tam jeszcze jest) i już sam nie rozumię ich systemu z drogi na sirdal przysyłają fakturke do opłaty a ta jedna bramka robi w balona bo czekasz na rachunek ,który przychodzi po 2-3 miesiącach już z karą !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Ech napiszę jeszcze raz ... chociaż nie bardzo Mi się chce...
---
www.epcplc.com/
---
To firma Międzynarodowa z Londynu która ma również siedzibę w Polsce ...
---
Spokojnie i bez pośpiechu ściąga niezapłacone długi za opłaty drogowe ...
---
Wystarczy wpisać w gogle adres ... lub nazwę firmy i wszystko jest jak na dłoni ...
---
No cóż ... WIEM ...to za mało ...trzeba jeszcze zasięgnąć języka ... a nóż widelec salaterka ...
---
To jakoweś oszusty lepsze ode naszych Rodaków ...
---
Bo kto to widział by zapyziałe ANGOLE miały czelność ściągać należne Myto ...
No to się przecież w żadnej logicznej Normie nie mieści ...
Takie cuda ...
ANGOLE w Polsce ...
Angole ..
Ech kombinujcie jak głupi pod górę , a później przez głupią bramkę nie dostaniecie kredytu bo będziecie w bazie DŁUŻNIKÓW ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Gregors77 napisał:
Witajcie
Ja mam autopaska i jeździłem do kristiandsand po drodze jest taka fajna bramka oczywiście mając autopasa olewałem ją nie zwracając uwagi czy zalicza czy nie aż przyszło wezwanie do zapłaty z odsetkami. Czekali 3 miesiące by przysłać pierwsze. Wysłałem do nich maila ,że mam autopas i ,że mają błąd. Odpisali ,że mam kontaktować się z innym regionem. Ja ,że oni wystawili mandat i ,że mam opłacone więć niech oni zadzwonią czy mam. Trwało to ok następnych 3 miesiące dostałem następne odsetki z nowej kary i większe ze starej. Na końcu okazało się ,że mam autopasa tylko na mój region (tak wytłumaczyli) nie pomogły tłumaczenia ,że gosc na Statoil dwa razy powtarzał ,że moge używać w całej Norwegii. Teraz poprostu przy tej jednej się zatrzymuje i biore bilecik do opłaty(tam jeszcze jest) i już sam nie rozumię ich systemu z drogi na sirdal przysyłają fakturke do opłaty a ta jedna bramka robi w balona bo czekasz na rachunek ,który przychodzi po 2-3 miesiącach już z karą !!!

Trzeba wejść na stronę >autopass< zarejestrować się i zmienić zakres terytorialny ... oraz robić opłaty przez ich stronę
---
Ja też tak jeden raz miałem , w Mojej okolicy otworzono nową bramkę , i nie łapała ... dostałem upomnienie odwołałem się przez stronę i uwzględnili ...
---
Teraz już łapie sygnał ... i bez problemowo ... jak pisałem poprzednio ...
Nawet z Płatnych Mostów z SZWECJI do DANI ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
BARTOSZ PŁONKA
(batus)
Wiking
witam jak jezdzisz na obcych tablicach to zabramiki tak czy inaczej przyjdzie do wlasciciela samochodu do danego kraju, jak zaczolem jezdzic to za 7miesiecy faktura przyszla,oczywiscie nie bylo zadnych odsetek tylko tyle co za bramiki i tym sie zajmuje Ahgielska firma www.epcplc.com ktora sciaga zaduzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
pewien madry rodak 2 lata jezdzil i nie placil;"na h... moga mi skoczyc" mowil ,no i teraz sam na tym h.... skacze zeby 12tys splacic...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
batus napisał:
witam jak jezdzisz na obcych tablicach to zabramiki tak czy inaczej przyjdzie do wlasciciela samochodu do danego kraju, jak zaczolem jezdzic to za 7miesiecy faktura przyszla,oczywiscie nie bylo zadnych odsetek tylko tyle co za bramiki i tym sie zajmuje Ahgielska firma www.epcplc.com ktora sciaga zaduzenia
JAK SIĘ JEŹDZI NA OBCYCH ...>BLACHACH <... A MA SIĘ WYKUPIONY AUTOPASS z podanym adresem w Norge , to Rachunek przychodzi na adres w Norge a nie w Polsce ...
---
Autopass , mam od 2007 roku i ani razu , rachunek nie przyszedł na adres w Polsce , tylko tu w Norge .
---
A odkąd płacę przez ich stronę , to od dwóch lat nie mam żadnej papierowej korespondencji z Nimi .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
Art. 3. § 1. (2) Na zasadach określonych w niniejszej ustawie odpowiada ten, kto popełnił wykroczenie na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, jak również na polskim statku wodnym lub powietrznym.

§ 2. Odpowiedzialność za wykroczenie popełnione za granicą zachodzi tylko wtedy, gdy przepis szczególny taką odpowiedzialność przewiduje.

wyborcza.pl/1,76842,8758111,Unijna_dyrek...ratow_drogowych.html

www.connexus.pl/index.php/pl/media/publi...s/zagraniczny_mandat

Jaki jest stan prawny jezeli np. polska firma windykacyjna kupi dlug od zagranicznej? Nie wiem. Byc moze ma prawo dochodzic roszczen w Polsce.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
dominika wychódzka
(domiiina20)
Wiking
"najlepiej poczekac dluzej.....windykacja pewna... a dowod jest..zdjecie z przejazdu bramek...."

przeciez jak spokojnie przejezdzasz bramki to nikt ci nie robi zdjeci...;/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Gregors77 dostałeś karę bo mimo tego że miałeś autopass to nie na ten region i przejechałeś nie zatrzymując się a miałeś możliwość zapłacenia gotówką albo kartą, ja zrobiłam tak samo a tutaj zonk i za miesiąc fakturka na 325 nok z czego 300 kr kary
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok